Din momentul în care teai decis îți porneșți sau îți extinzi afacerea în mediul online, următorul gând este te hotărășți asupra platformei pe care o vei folosi.

Mai multe variante pentru un magazin online sunt disponibile în prezent – Woocommerce, Prestashop, Magento, OpenCart – ca soluții open-source sau poți apela la o soluție gatapreparată” cum ar fi Shopmania, Bluegento, GoMag ori ContentSpeed.

Recomandarea noastră este foloseșți o soluție open-source, cum ar fi Woocommerce (WordPress) sau Prestashop pentru ca dezvoltarea afacerii tale beneficieze de un viitor maleabil așa cum ți-l dorești în diferitele etape ale dezvoltării.

Amandouă variantele recomandate sunt gratuite, la îndemână, pot fi instalate cu ușurință pe domeniul tău și pot fi modelate și modificate oricând în funcție de ceea ce doreșți -i prezinți clientului.

Atât Woocommerce cât și Prestashop conțin gata implementate funcții de baza care te ajută în a-ți prezența produsele pe site, pentru partea de logistică (înregistrare clienți, comenzi, setare curieri, modalități de plata), pentru partea de contabilitate și gestiune (administrare de stoc, emitere facturi, proceduri simple pentru retururi), posibilitatea de a crea promoții pe anumite perioade sau intervale de timp (zile sau anumite ore).

Avantajele principale ale unei soluții open-source față de una gatapreparată” este în primul rând nu depinzi de un anumit template pentru site-ul tău și îți poți personaliza magazinul așa cum doreșți, oricândprin adăugare de module ajutătoare, și, în plus, deții controlul 100% asupra site-ului tău.